Nyheter

Påminnelse: Garageinfarten blockerad

Med anledning av att arbetet med att byta fogarna mellan de stora betongblocken på fasaden påbörjas måndag 2024-05-20 så kommer en lift att blockera vår garageinfart under en begränsad period.

Ingen in-och utfart är möjlig från garaget:

 • 2024-05-22 mellan 09:00 och 16:00
 • 2024-05-23 mellan 09:00 och 16:00

 

Uppdaterat: Byte av fogar

Arbetet med att byta fogarna mellan de stora betongblocken på fasaden påbörjas måndag 2024-05-20 och beräknas ta ca 3 veckor.

I första hand görs alla fogar som man når med en lift. Samtliga fogar på husens utsidor nås samt till allra största del når man fogarna även på innergården när liften står på Flöjelgatan.

Möjligen kommer man inte att nå de två översta fogarnas innersta del på stora huset mot gården, men man gör ett försök. Om det inte lyckas så kommer man sätta en smal ställning till höger om ingången alternativt lyfta in en spindellift.

Under senare delen av arbetet behövs tillträde till allas balkonger för att göra fogarna där. Datum är ej bestämt än, så vi återkommer om detta. Vi kommer då samla in nycklar för att komma ut på balkongerna via lägenheterna.

OBS: Liften kommer att stå på Flöjelgatan och blockera vår garageinfart den 22 och 23 maj mellan kl 09 och 16 bägge dagarna. Ingen in-och utfart är möjlig då.

 

Kallelse årsmöte

Årsmöte i Brf Kajaken sker i år 2024-05-15 kl 19.30 i Krokstädes uterum (Flöjelgatan 3, ingång via gården vid cykelstället).

Motioner skickas till styrelsen senast 2024-05- 01. Därefter skickas uppdaterad Dagordning och annan dokumentation ut via denna kanal.

/Styrelsen

Garagestädning 2024-04-16

Det är dags att snygga till i vårt garage.

Den 16 april kommer städfirman och gör rent och fint.

Du behöver se till att din bil, din cykel och allt annat på din parkeringsplats är bortflyttat senast på morgonen 07:00.

Uppdatering: Telia TV, Bredband & Telefon

2024-03-18 gör Telia förändringar med anledning av vårt uppdaterade avtal.

Behöver jag göra något?

För att tv-tjänsten ska fortsätta att fungera efter 2024-03-18 behöver du aktivera den och får då ut nya inloggningsuppgifter. Är du osäker om du gjort det, gå in på telia.se/mitt-telia. Kommer ”Tv” upp under rubriken ”Dina abonnemang” har du redan aktiverat din tjänst.

Beställ och aktivera enkelt dina kollektiva tjänster och streamingtjänsten Telia Play
på telia.se/aktivera. Den utrustning du behöver har du fått av din BRF Kajaken. Saknar du utrustning kontaktar du styrelsen.

MVH Styrelsen

Påminnelse: Telia TV, Bredband & Telefon

Vi har ett uppdaterat avtal med Telia för bredband, tv & ip-telefon. Standardpaketet som vi alla får kostar 289:- i månaden (samma som tidigare) och den kostnaden skall som vanligt betalas med månadshyran, den kommer indexuppdateras varje år.

Paketet innehåller:

 • Telia Bredband via fiber 250/250 Mbit/s (uppdaterat från 100/100)
 • Telia Bredbandstelefoni (fast avgift inkluderat, ej samtal)
 • TV från Telia, tv-paket: Lagom

Varje enskilt hushåll har möjlighet att uppgradera till snabbare internet eller fler tv kanaler på egen bekostnad. Vi har fått nya routrar som nu även supporterar Wifi 6 (snabbare) samt även nya TV-boxar (dock samma dort som de vi redan har).

 • Extra utlämningsomgång: 10e mars 16:00 – 16:15, då kan ni hämta era routrar I teknikförrådet bakom barnvagnsförrådet

Dessa nya enheter ägs av BRF Kajaken men förvaltas av varje enskild bostadsrättsinnehavare. Den gamla utrustningen disponerar ni som ni vill.

Telia TV, Bredband & Telefon

Vi har ett uppdaterat avtal med Telia för bredband, tv & ip-telefon från och med 2024-03-01.

Standardpaketet som vi alla får kostar 289:- i månaden (samma som tidigare) och den kostnaden skall som vanligt betalas med månadshyran, den kommer indexuppdateras varje år.

Paketet innehåller:

 • Telia Bredband via fiber 250/250 Mbit/s (uppdaterat från 100/100)
 • Telia Bredbandstelefoni (fast avgift inkluderat, ej samtal)
 • TV från Telia, tv-paket: Lagom

Varje enskilt hushåll har möjlighet att uppgradera till snabbare internet eller fler tv kanaler på egen bekostnad.

Vi har fått nya routrar som nu även supporterar Wifi 6 (snabbare) samt även nya TV-boxar (dock samma som de vi redan har).

Ni kan hämta era routrar hos Fredrik Töörn (bottenvåningen):

 • Onsdag 28e februari, 18:00 – 19:00
 • Söndag 3e mars, 14:00 – 16:00

Dessa nya enheter ägs av BRF Kajaken men förvaltas av varje enskild bostadsrättsinnehavare. Den gamla utrustningen disponerar ni som ni vill.